Projekt

SKU Täbys aktuella projekt

Svenska Kyrkans Unga i Täby har startat projekt som är igång under det aktuella verksamhetsåret. Just nu är SKU Täby engagerade i två olika projekt och samverkar, samarbetar och utvecklar dessa tillsammans med våra verksamhetsgrupper, medlemmar och styrelsen.


Vill du engagera dig i något av dessa projekt? Maila styrelsen@skutaby.org!

Miljödiplomering

Sedan hösten 2017 har SKU Täby startat ett projekt om att bli miljödiplomerade. Detta innebär att vi försöker aktivt jobba för en hållbar utveckling inom organisationen. Här ingår bland annat arbete kring inköp, resor och avfallshantering inom organisationen. Genom att sätta upp en policy och handlingsplan med tydliga delmål ska organisationens hållbarhet succesivt förbättras och utvecklas. Detta på ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt plan.


I detta projekt samarbetar bland annat styrelsen och internationella gruppen. 

Världens Barn

Världens barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer. Sedan våren 2018 har SKU Täby  också startat en egen insamling för Världens Barn med ett mål på 5000 kr. Tanken är att via evenemang och ungdomsmässor informera och engagera medlemmar för projektet och så att vi tillsammans kan nå vårt mål. Detta kommer pågå fram tills årsskiftet 2018/2019.


I detta projekt samarbetar bland annat styrelsen, evenemangsgruppen och Internationella gruppen.


Mer än 50 olika projekt drivs med stöd från Världens Barninsamlingen. Här nedan följer några exempel på projekt via organisationer:


Libanon - Barn i flyktingläger (DIAKONIA)


Jordanien - Ett stöd för framtiden (SVENSKA KYRKAN)


Mocambique - Reproduktiv hälsa (AFRIKAGRUPPERNA)


Albanien - Utbildning, rättigheter och friheter

(WE EFFECT)


Vill du se mer av och/eller bidra till vår insamling? Klicka här.


Vill du läsa mer om Radiohjälpens vision och mål om projektet Världens barn? Klicka här.

© 2017-2018

Svenska Kyrkans Unga i Täby